Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У понедељак, 3. јуна у Руском Дому у Београду одржана је промоција књиге „Кућица чаробница“ ауторке проф. Јелене Михајловић поводом Међународног дана заштите деце.

О књизи су говорили Сања Пејовић, докторанд Филолошког факултета Универзитета у Београду, проф. српског језика и књижевности и Хаџи Никола Михајловић, проф. српске књижевности и језика и ауторка.

У музичком делу програма је наступила женска певачка група „Огрлица од бисера“ под управом уметничког руководиоца Јасне Васиљевић Милановић и корепетитора проф. музике Бошка Перића. Интерпретацију стихова извела је Дубравка Ранђеловић, а модератор вечери била је Ана Читлучанин.

Јелена Михајловић (рођ. Кужелка) рођена је у Белој Цркви. Основну школу и Гимназију је завршила у Белој Цркви, потом уписује Филолошки факултет у Београду, смер Српска књижевност и језик са компаратистиком, где завршава основне и мастер студије. Рано је почела да се бави писањем, још у основној школи. Ради у Основној школи „Сутјеска” у Рашки као наставник српског језика и књижевности, а у слободно време се бави писањем и цртањем. „Кућица чаробница“ је њена прва збирка дечије поезије коју је издала Задужбина „Родољуб Нићифоровић“.

Догађај је организовало Друштво српско-руског пријатељства „Душа“ из Рашке.