Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Онлајн програм ,,Сусрет са Русијом“

04.09.2020.

Навршава се 75 година од 3. септембра 1945., када је окончан Други светски рат, најкрвопролитнији рат у историји човечанства.

Поводом овог значајног датума, Међународни филмски пројекат ,,Сусрет са Русијом 2020“ је у сарадњи са страним представништвима Россотрудничества, историјско-патриотским покретом „Бесмртни пук Русије“ и Удружењем ветерана Русије припремио онлајн културно-образовни програм.

Програм ће отворити конференција „Час херојства“ са почетком у 13 часова. У раду конференције, уприличене поводом 75. годишњице победе над фашизмом и Дана солидарности у борби против тероризма у Русији, учествоваће представници друштвених организација, удружења младих и образовних установа из 50 региона Русије. Учесницима скупа обратиће се Михаил Моисејев, председник Удружења ветерана Русије, Вјачеслав Бачаров, носилац звања Херој Русије, чланови удружења ветерана „Барјак“, представници Удружења младих Русије и историјско-патриотског покрета „Бесмртни пук Русије“. Очекују се директна укључења из Беслана, Севастопоља, Казања, Владивостока.      У оквиру рада конференције биће приказани инсерти из документарних филмова о дешавањима у Беслану 2004. године.

У директном преносу од 16.00 можете пратити концерт „Сусрет са Русијом. Песме Победе“. На програму су песме ратних година у извођењу руских и страних уметника, оперских звезда школе Јелене Образцове, стихови из циклуса „Летопис срца“, приче ратних ветерана.

 Од 18.00 биће приказан документарни филм „Бела ружа“ са енглеским титловима. Филм говори о групи минхенских студената „Бела ружа“ који су у периоду од 1942. до 1943. године у Нацистичкој Немачкој пропагирали антифашизам. Аутор и редитељ филма је Алексеј Јегоричев.

У директном преносу од 18.50 одржаће се Међународна конференција и дискусију о филму „Бела ружа“ уз укључења ветерана, представника покрета „Бесмртни пук Русије“ и Удружења ветерана Русије који ће честитати значајну годишњицу. Из Петропавловска Камчатског са једрилице „Седов“, која је своју експедицију око света посветила 75. годишњици победе над фашизмом, обратиће се руководилац пројекта „Сусрет са Русијом“ Александар Иљин.

Пренос онлајн програма можете пратити на сајту фестивала  „Сусрет са Русијом“ http://www.svidaniesrossiey.ru/ и на друштвеним мрежама  https://www.facebook.com/tourkino   Одноклассники и  В контакте

Детаљи

Датум:
04.09.2020.