Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Конференција за новинаре научника из Русије Петра Гарјајева

19.10.2018., 13:00 - 14:30

„Генетика у служби човечанства – неизлечивих болести нема“

19.октобар (петак), 13.00

Сала за конференције

 

Међународни научни центар за истраживање наслеђа Николе Тесле Београд-Москва-Новосибирск позива вас на конференцију за новинаре руског академика РАЕН и РАМТН др Петра Гарјајева, директора Института за квантну генетику из Москве (www.wavegenetics.org/).

Присутним новинарима , представницима телевизије, штампе и радија,  руски научник, академик др Петар Гарјајев,  кога сматрају „једним од највећих  биолога савремености“ представиће свој рад и најсавременије технологије лечења  Института  квантне генетике из Москве.

Петар Гарјајев је рођен у граду Перм 1942. године,у Русији, где је студирао на биолошком факултету државног Универзитета.

На трећој години студија, као једном од најбољих студента, предложено му је да пређе на факултет молекуларне биологије Московског државног Универзитета. По завршетку школовања, остаје да ради на катедри за молекуларну биологију и за 3 године успешно завршава постдипломске студије на тему проучавања структуре и физичко-хемијских особина једног од најсложенијих протеина.

 

  1. године започиње своја истраживања о генетским кодирањима.
  2. године Петар Гарјајев ствара нови смер генетике, који назива ,,Таласна генетика”, а касније мења назив у ,,Лингвистичко-Таласна генетика”. 1997.године на ову тему Гарјајев брани докторску дисертацију. Касније постаје члан руске Академије природних наука и руске Академији медицинско-техничких наука, и добија звање академика. Постаје члан Академије наука Њујорка.

2001-2002 год. ради у научној лабораторији у Канади (Торонто), где још једном, у пракси, потврђује исправност својих основних идеја лингвистичко-таласне генетике.

2013.год. је основао Институт квантне генетике у Москви.

Детаљи

Датум:
19.10.2018.
Време:
13:00 - 14:30