Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Међународно такмичење из руског језика као страног „Лобачевски/RU“

16.02.2021., 08:00 - 02.03.2021., 17:00

Позивамо вас да учествујете на Међународном такмичењу из руског језика као страног „Лобачевски/RU“, које ће се одржавати до 23. априла 2021. године.

Такмичење је предвиђено за учеснике који припадају следећим категоријама:

  • студенти високошколских установа Руске Федерације;
  • студенти припремних факултета / одељења високошколских установа Руске Федерације;
  • студенти страних високошколских установа, који студирају по програмима размене на високошколским установама Руске Федерације;
  • ученици страних образовних организација (школа, гимназија, образовних центара).

За учешће је потребно регистровати се до 1. марта на сајту такмичења, попунити анкету учесника, као и урадити онлајн задатак прве етапе.

Такмичење се одвија на даљину у три етапе.

Прва етапа подразумева следеће задатке: полагање теста за одређивање знања језика и културе Русије, и снимање презентационог видео-записа у којем ће се учесници представити. Задаци и упутство за њихово решавање биће постављени на сајту такмичења. Информације о учесницима који су прошли у други круг и о роковима за решавање нових задатака биће постављене на сајту 4. марта 2021.

Друга етапа се одржава од 5. марта до 9. априла 2021. године на сајту такмичења. Учесници морају припремити презентациони пројекат у програму Power Point, на једну од одабраних тема: „Моја Русија“, „Моја Домовина“, као и да припреме видеопрезентацију пројекта са наступом учесника. Време трајања презентационог пројекта: до 5 минута. Препоручене врсте екстензија медија фајлова су MP4, M4V, MOV, AVI. Припремљени видео-запис и електронска верзија презентационог пројекта учесници морају послати Организационом комитету такмичења на имејл адресу lobachevsky_RU@unn.ru најкасније 9. априла 2021. годиен.

Информације о учесницима који су прошли у закључну етапу такмичења биће постављене на сајту такмичења 16. априла 2021. године.

Трећа, закључна, етапа такмичења одржаће се 20. априла 2021. године у формату Zoom конференције (линк за конференцију учесници ће добити путем имејла, који је наведен приликом реигистрације на  mooc.unn.ru). Трећа етапа предвиђа такмичење у импровизацији.

Спискови победника и добитника награда такмичења биће објављени на сајту такмичења 23. априла 2021. године.

Детаљи

Почетак:
16.02.2021., 08:00
Крај:
02.03.2021., 17:00