Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Дани руске културе у Галерији ’73

24. марта, 08:00 - 6. априла, 17:00

Дани руске културе биће организовани у београдској Галерији ’73, у периоду од 25. марта до 6. априла 2021. године. Манифестација ће бити отворена изложбом која носи назив ,,Моје око – Србија”, академске сликарке Софије Јечине.

Софија Јечина, уметница из Русије, представља се београдској публици, изложбом са поставком коју чине тридесетак радова мањег и средњег формата рађених техником уље на платну, чији су главни мотиви лепота природе Србије.

Изложба симболичког назива „Моје око – Србија“ приказује њену симпатију и љубав према овој земљи која је њена друга домовина.

У оквиру трајања манифестације Дани руске културе биће премијерно приказан филм ,,У потрази за местом”, дело ветерана српског документарног филма, аутора и продуцента, Мирослава-Бате Петровића. Филм представља портрет Софије Јечине као личности и уметнице, њеног схватања живота и уметности, њеног уметничког сензибилитета, са великим избором њених слика, и уз сасвим мало биографских података, који су у другом плану.

Манифестацију ,,Дани руске културе у Галерији ’73” подржала је Амбасада Руске Федерације у Републици Србији, Руски дом, Фонд јединства православних народа и Градска општина Чукарица.

Изложба ће трајати до 06. априла 2021. г, а сви посетиоци се моле да поштују мере заштите у складу са званичним препорукама. Ношење маски је обавезно!

Детаљи

Почетак:
24. марта, 08:00
Крај:
6. априла, 17:00