Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Хуманитарна пројекција филма „ПОБЕДИЛАЦ СМРТИ“

25. априла, 19:00 - 20:30

Документарни филм „ПОБЕДИЛАЦ СМРТИ“ снимљен је у манастиру Високи Дечани на Косову и Метохији. Филм говори о данима последње седмице у Васкршњем посту, која је још позната као Страсна или Страдална, као и о Васкрсењу Исуса Христа. Снимке богослужења и манастирског живота у Дане Страсне Седмице и Васкрсења снимила је продукцијска кућа “Cinnamon production” из Београда 2009. године.

☦️Значај сваког од ових дана посебно, објашњен је цитатима из Јеванђеља, из богослужбених текстова Посног Триода Свете Велике Седмице, из беседа Св. Јована Златоустог, Св. Владике Николаја Жичког и Св. Оца Јустина Ћелијског. Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије, који је у време рада на једној фази филма 2010. године био администратор Епархије Рашко-призренске, у филму објашњава смисао свих најважнијих догађаја последње седмице Христовог живота на земљи, Његовог страдања за нас и значај Васкрсења Христовог. У Јеванђељима описани догађаји из Страсне Седмице и непосредно после Васкрсења, у филму су илустровани фрескама са зидова дечанске цркве, пошто је у богатом дечанском фрескопису детаљно осликано све што се у те велике дане догодило са Христом.

📍Хуманитарна пројекција биће одржана у организацији и на иницијативу добротворне организације „СРПСКА ОМЛАДИНА ЗА КОСМЕТ“, у четвртак, 25. априла, у 19.00 часова у Руском дому (Краљице Наталије 33, Београд). Улаз је слободан.

Детаљи

Датум:
25. априла
Време:
19:00 - 20:30