Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Концерт Крагујевачког академског оркестара акордеониста

03.12.2021., 18:00 - 20:00

Концерт Крагујевачког академског оркестара акордеониста
Заједно са музичким центром Крагујевац
 На концертном репертоару су дела А. Пјацоле и А. Маркеза
Диригент: Предраг Костовић
 3. новембар (петак), са почетком у 18 часова
Велика сала Руског дома
Улаз слободан

Крагујевачки академски оркестар акордеониста (KAOA) основан je 2018. године са циљем промовисања музике за хармонику, а као логичан наставак дугогодишње традиције уметника које је изнедрила једна од најбољих  школа за хармонику у свету. Оркестар води професор Предраг Костовић. За кратко време оркестар је остварио велики број наступа у земљи и иностранству (Коларац, АрсеналФест, Алексинац, Славонски Брод, Пула), на међународном такмичењу у Пули (Хрватска), осваја прву награду и добија велики прелазни пехар као најуспешнији учесник, а успешно сарађује и са еминентним солистима који  редовно наступају као гости на концертима Крагујевачког академског оркестра акордеониста.

Предраг Костовић (1972) основно и средње образовање стиче у Крагујевцу у школи ,,др Милоје Милојевић”, након чега 1991. године уписује студије хармонике на престижном Конзерваторијуму П.И. Чајковски у класи проф В. Бесфамиљнова (Кијев,Украјина) и завршава их 1995. године. Упоредо са студијама хармонике показује велико интересовање за дириговање.

Након завршених студија враћа се у свој родни град Крагујевац, где заснива радни однос као наставник хармонике и диригент оркестра у средњој музичкој школи ,,др Милоје Милојевић”. Професионалну каријеру паралелно наставља и на катедри за хармонику ФИЛУМ-а у Крагујевцу и већ деценију и по успешно се бави како академским, тако и уметничким радом.

Први је магистрант ФИЛУМ-а Крагујевац 2011. године у класи проф. Радомира Томића, а од 2016. године ради у звању ванредног професора.

Као диригент са оркестром хармоника средње школе и као солиста остварио је значајан број наступа у Србији, Македонији, БиХ, Украјини, Италији и Немачкој. Учествовао је у раду жирија на многобројним домаћим и међународним такмичењима.

Начин рада и преданост коју показује у раду са студентима огледа се у њиховим успесима и освојеним наградама.

Негујући класичан репертоар и развијајући своју професионалну каријеру, и данас активно концертира, учествује у раду жирија и као предавач на семинарима.

 

Детаљи

Датум:
03.12.2021.
Време:
18:00 - 20:00