Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Омладински семинар русиста-филолога

04.10.2021., 08:00 - 08.10.2021., 17:00

Државни институт руског језика „Александар Пушкин“ уз подршку Министарства науке и висиоког образовања Руске Федерација организује Конкурс за одабир учесника Омладинског семинара русиста-филолога за подршку руског језика у државама Балкана.

 

Омладински семинар ће се одржавати од 24. до 27. новембра у Санкт Петербургу.

 

Учеснике семинара чекају радионице из савремених метода предавања руског језика као страног и руске књижевности, дискусије на тему позиције руског језика и књижевности, образовања на руском језику у балканским земљама, презентације начина промовисања руског језика у иностранству који су се најбоље показали. Учесници ће сами представити и своје пројекте на тему руског језика и књижевности, образовања на руском језику у балканским земљама, а на консултацијама ће са стручњацима дорадити пројекте. Планиране су и различите културно-образовне манифестације.

 

На семинару могу да учествују студенти Филолошког факултета, докторанди, млади научници, наставници, активни русисти узраста од 18 до 35 година из следећих земаља: Албанија, Бугарска, Босна и Херцеговина, Грчка, Италија, Румунија, Северна Македонија, Србија, Словенија, Турска, Хрватска, Црна Гора. Позивају се да учествују и држављани РФ, који живе у овим земљама.

 

Учешће је бесплатно. Све трошкове превоза, смештаја и хране преузима на себе организатор семинара.

 

Пријаве трају до 8. октобра.

 

Финалисти ће бити проглашени 15. октобра, а семинар ће се одржати на Политехничком универзитету Петра Великог у Санкт Петербургу од 24. до 27. новембра.

 

Пријаве можете послати на званичном сајту Конкурса.

http://balkans.pushkin.institute/

 

Детаљније о Конкурсу и списак захтева за пројекат можете пронаћи у Одредбама.

 

За сва питања можете се обратити путем електронске поште на адреси balkans@pushkin.institute

Детаљи

Почетак:
04.10.2021., 08:00
Крај:
08.10.2021., 17:00