Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Представљање збирке песама Данила Зарића „Децо, верујте!“

24.05.2023., 18:00 - 19:30

Након представљања на Сајму књига у Београду, у ОШ ,,Мајор Илић“ у Кушићима код Ивањице, затим у Трстенику и Шапцу, двојезична збирка песама ,,Децо, верујте!“ Данила Зарића, ученика седмог разреда школе, биће представљена у Руском дому, у среду, 24. маја у 18 часова.

Ово је прва књига младог Данила, а песме је на руски језик превео и препевао Владимир Бабошин, руски песник, преводилац и антологичар. Песничку збирку, од детета за децу, али и старију читалачку публику представиће Весна Арсић, уредник књиге, Милорад Ђошић, председник издавача Српског културног центра „Ћирилица“, Миле Ђорић, проналазач младог талента и сам аутор.

 Данилово стваралаштво одјекује јаким порукама. Стиховима о учитељу, баки, природи, међуљудским односима, али и самим насловом Данило позива вршњаке да верују у чаролију писане речи, те књига шаље снажну поруку да се треба вратити правим вредностима – књизи и читању.

Љубав Данила Зарића према књизи јавила се веома рано –  прву песму написао је у другом разреду. Данило је учесник и победник више литерарних конкурса. Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ из Чачка доделила му је посебну похвалу маја 2022. године за квалитетне радове из области поезије на 59. Дисовом пролећу. На Међународном фестивалу хумора у Лазаревцу, у септембру 2022. године, у категорији љубавне поезије Данило је освојио трећу награду.

Детаљи

Датум:
24.05.2023.
Време:
18:00 - 19:30