Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Седница за младе „Лекције Примакова 2021.“. Пријава на конкурс је отворена!

08.04.2021., 08:00 - 09.06.2021., 17:00

У Међународном трговинском центру у Москви, 8. и 9. јуна, биће одржан међународни форум под називом „Лекције Примакова“. Форум је осмишљен у виду платформе за разговор о питањима из области светске економије, политике и безбедности уз учешће водећих представника научно-истраживачких и експертно-аналитичких центара у Русији и из иностранства.

Форум организују Национални истраживачки институт за светску економију и међународне односе ,,Јевгениј Примаков“ Руске академије наука и Центар за спољнополитичку сарадњу ,,Јевгениј Примаков“. Тема овогодишњег форума је „Савремени изазови светском поретку“.

Центар Примакова, у сарадњи са Саветом младих научника и свршених матураната Националног истраживачког института, под покровитељством форума, организује четврту седницу младих у формату округлог стола „Глобални проблеми постковидног светског поретка: нови изазови и лидери “.

За учешће у седници позивају се студенти и запослени у високошколским установама и научно-истраживачким институтима, јавним и непрофитним организацијама, независни стручњаци узраста до 35 година специјализовани за питања из области светске економије, политичких наука и међународних односа, међународног права, социологије, и демографије, модерне и новије историје.

Путем конкурса биће одабрано 15 младих којима ће бити омогућено да 8. и 9. јуна учествују на међународном форуму „Лекције Примакова“  и да се том приликом упознају са водећим стручњацима и представницима државних институција и пословних кругова.

Датум одржавања: 6. и 7. јун 2021.

Место одржавања: Центар Примакова, Москва

Организатори покривају трошкове превоза, смештаја и исхране за победнике конкурса.

Како се пријавити на конкурс?

За учешће на конкурсу потребно је попунити анкету са линка и приложити следећа документа:

  • есеј на тему округлог стола према стандарду: од 12.000 до 15.000 знакова са размацима, у docx. формату, фонт Times New Roman, величина слова 14, размак 1.0);
  • писмо препоруке руководства универзитета / института / организације (у формату pdf., jpg., png.);
  • додатна документација која вас карактерише као одговарајућег кандидата за учешће у пројекту (научни чланци, биографија итд.);
  • фотографија ,,анфас“ (за информативну брошуру о учесницима).

Приликом писања есеја, организатори предлажу да се пажња усмери на горуће глобалне проблеме савременог друштва као што су климатске промене, социјално-економска неједнакост, очување стратешке стабилности, убрзана дигитализацијa јавног живота, динамика развоја међународних сукоба. Посебну пажњу треба посвети све већој улози азијских земаља у новонасталој архитектури међународних односа након пандемије COVID-19 и будућности Русије у систему односа који је у трансформацији.

Последњи дан за пријем пријава: 30. април 2021.

Пријаве победника биће објављене у научном часопису „Светски развој“ Савета младих научника и свршених матураната Националног истраживачког института за светску економију и међународне односе ,,Јевгениј Примаков“ Руске академије наука. Више информација потражите путем линка.

О резултатима рада седница за младе ,,Лекција Примакова“ у протеклом периоду информишите се овде:

О делатности и програмима Центра Примакова и Савета младих научника и свршених матураната Националног истраживачког института за светску економију и међународне односе ,,Јевгениј Примаков“ Руске академије наука информишите се овде:

Савет младих научника и савршених матураната Националног истраживачког института за светску економију и међународне односе ,,Јевгениј Примаков“ Руске академије наука:

Telegram канал – https://t.me/smuimemo
Facebook – https://www.facebook.com/groups/897747870381678
Вконтакте – https://vk.com/smuimemo

 

Центар Примакова:
https://www.facebook.com/primakovcentre/

Детаљи

Почетак:
08.04.2021., 08:00
Крај:
09.06.2021., 17:00