Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Солистички концерт Владимира Ступњикова у Руском дому

24.01.2023., 18:00 - 19:30

Уторак, 24. јануар, у 18 часова

Галерија Руског дома

Улаз слободан

 

Владимир Ступњиков је један од најпрепознатљивијих представника младе генерације извођача на хармоници, руски музичар који наступа на престижним концертним сценама широм света, победник преко 30 међународних такмичења, извођач низа светских премијера на хармоници. Према мишљењу критике Ступњикова ,,одликује високо мајсторство, дубоко проницање у музичко дело, владање музичким живописом и бриљантна техника“.

Пред публику у Руском дому поставиће дела раних епоха и карактера – од барокне музике Ј.С. Баха, кроз непоновљива дела Н.А. Римског-Kорсакова и Е. Лекуоне у транскрипцији за хармонику, до савременог концертног репертоара за хармонику на ком ће се наћи сонате А. Kусјакова, једног од омиљених композитора извођача на хармоници, и А. Мирковића, младог извођача и композитора, који ће и сам узети учешће у концерту и објаснити програмску замисао свог дела.

Осим доприноса развоју руско-српског пријатељства и сарадње у области културе и уметности, солистички концерт Владимира Ступњикова даће публици могућност да кроз звуке хармонике пропутује неколико земаља света. Концерт у Руском дому организован је на иницијативу А. Мирковића.

Добро дошли!

Детаљи

Датум:
24.01.2023.
Време:
18:00 - 19:30