Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

„Балкански дијалог 2022” у Руском дому

12.10.2022., 17:00 - 19:00

Руски центар за науку и културу „Руски дом” у Београду ове године је један од домаћина програма „Балкански дијалог” московске Фондације за јавну дипломатију ,,Горчаков“. Догађај, чији је циљ јачање културно-историјских веза између омладине Русије и балканских земаља, као и унапређење перспектива за сарадњу, биће одржан уз подршку Института за европске студије и Рјазанског регионалног огранка Сверуског међунационалног савеза младих.

Програм ће обухватити дискусију о перспективама развоја односа између балканских држава и Русије у контексту њиховог „европског пута“, ситуацији у региону и трговинско-економским активностима балканских земаља. Биће речи и о интензивирању сарадње, а посебан акценат биће стављен на историјску страну процеса успостављања билатералних руско-српских односа.

У среду, 12. октобра, са почетком у 17 часова, у Руском дому (Краљице Наталије 33), у формату отвореног предавања, под руководством Екатерине Ентине, научног руководиоца ,,Балканског дијалога 2022“, доктора политичких наука, професора Московског националног истраживачког универзитета ,,Висока економска школа“, руководиоца Одељења за црноморско-медитеранске студије Института за европске студије Руске академије наука, експерта Руског савета за међународне односе, биће одржано представљање међународног аналитичког пројекта младих Центра за медитеранске студије Факултета за светску економију и светску политику Московског националног истраживачког универзитета ,,Висока економска школа“.

Детаљи

Датум:
12.10.2022.
Време:
17:00 - 19:00