Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Онлајн конференција „Технички смерови, профили и специјалности на руским универзитетима“

22.11.2021., 15:00 - 17:00

Драги пријатељи!

 

Позивамо вас на онлајн конференцију Руског дома

на тему „Технички смерови, профили и специјалности на руским универзитетима“

 

  1. новембра 2021. у 15 часова

 

линк за онлајн конференцију Zoom

https://us06web.zoom.us/j/86120434794?pwd=QzgrR3QxRWpFYkdEQXpQdXg2eFp5UT09

Идентификатор конференције: 861 2043 4794

Код приступа: 585896

 

Предлажемо вам да се упознате са представницима руских универзитета.

Учесници:

Московски ваздухопловни институт,

Казањски национални истраживачки технички универзитет „Тупољев“,

Донски државни технички универзитет

 

Представници руских универзитета ће вам током онлајн конференције испричати о наставним програмима, нивоима образовања, о студијским програмима универзитета.

 

Конференција ће се одржати на енглеском језику.

 

Московски ваздухопловни универзитет пружа обуку висококвалификованог особља за ваздухопловну индустрију. У МАИ (Москвоский авиационный университет) се око 22.000 људи обучава у различитим областима студија у 13 института и 5 филијала. Универзитет нуди 39 области обуке за основне студиjе (4 год.), 21 област обуке за мастер студиjе (2 год.), 9 специјалистичких програма (5 год.). Универзитет је један од 5 најбољих московских инжењерских и техничких универзитета у погледу запослености и висини плата дипломаца.

 

Универзитет је створио јединствену лабораторијску базу: образци опреме, укључујући авионе, хеликоптере, пројектиле, системе наоружања, роботику, авионику и радаре, аеротунеле, симулаторе летења, индустријски рачунарски томограф, уређај за стапање металних прашкастих материјала, експериментално вакуумско постоље, сет опреме за проучавање микро- и наночестице, као и специјализовани софтвер

https://en.mai.ru/education/programs/

Казањски национални истраживачки технички универзитет „Тупољев“

је савремени образовни и истраживачки комплекс признат у Русији и иностранству, који обучава висококвалификоване кадрове за гране индустрије које се базирају на науци.

Научни потенцијал универзитета састоји се од: 7 истраживачких института, 45 одељења, 11 истраживачких и образовних центара, 2 колеџа, 48 истраживачких лабораторија. Овде ради више од 3000 наставника, истраживача и инжењера, укључујући преко 120 доктора наука и професора, укључујући 17 академика и дописних чланова Руске академије наука, Академије наука Татарстана и Међународне академије наука високог образовања, преко 700 доктора наука. https://kai.ru/

Донски државни технички универзитет je највећи на југу Русије, научно-образовни комплекс који се динамично развија. Структура универзитета обухвата Грађевинско-архитектонску академију, 24 факултета, 6 огранака, колеџ, гимназију, лицеј, кадетску школу и дечји вртић. Универзитет, укључујући огранке, има 46 000 студената. Састоји се од 14 зграда које се налазе у Ростову на Дону, површина образовних зграда је 19,7 хектара, 11 студентских дома, и укључује здравствени и спортски комплекс студената.

Организована је припрема на више нивоа за преко 100 праваца основних и мастер студиjа. Дипломци универзитета запошљавају се у предузећима машинства, авиона, израде инструмената, машинства, металургије, пољопривредног инжењерства и војно-индустријског комплекса југа Русије.

Универзитет има 3 већа за одбрану докторских дисертација, научно-истраживачки рад се одвија у 42 области, укључујући у области алатничарства, очувања енергије, алтернативних извора енергије, роботике, техничких средстава аквакултуре, технологије одевних предмета, нанотехнологије и површинске инжењерство, микроелектроника, информационе технологије, заваривање итд.

Једна од приоритетних области активности универзитета је блиска интеракција са великим предузећима у региону.

Детаљи

Датум:
22.11.2021.
Време:
15:00 - 17:00