Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Самостална изложба уметнице Татјане Маевске

23.11.2021., 18:00 - 03.12.2021., 17:00

Уторак, 23. новембар у 18 часова
Руски дом
Улаз слободан
Србија плени и фасцинира… Татјана Маевска (Москва) пронашла је време и инспирацију за сликарство у Београду, где последње три године живи и ствара. Њен опус чине живописни пејзажи упечатљивих детаља, живи портрети и платна надахнута сновима.
Са десет година почела је да похађа часове сликарства у ликовном студију руског сликара Сергеја Ивашова-Мусатова. Иако је диломирала на Руском економском универзитету „Георгиј Плеханов“ у Москви и годинама радила у струци никад није престала да слика.
Платна Татјане Маевске одликују богате боје, заплет, контраст и ведрина уз дозу мистерије и скривеног смисла.
Татјана Мајевска на портретима преноси енергетске налете, „покрет“ и шифроване благослове, односно оно што је осећала душом и срцем на самом месту или поред особе која је приказана на платну.
Јединственост процеса је у томе што се она неколико сати налази у другом простору – у простору музике, сликарства, поезије, у дубинама своје подсвести, на неко време спољни свет престаје да постоји током њеног рада – медитацијe. Када јој се снага исцрпи, она одлаже слику. Али, што је чудно, слика почиње да живи сопственим животом, након неког времена на њој почињу да се појављују непознате ствари које уметница није видела, појављују се „ниоткуда“. Слика се манифестује. А онда Татјана узима четкицу и почиње да слика оно што се појавило „без њеног знања“.
Дакле, сви морамо лично да видимо ову изложбу мистериозних слика Татјане Маевске, руске уметнице, чији ће таленат и кибернетичка прецизност потеза открити звездане кише, уснуле анђеле и дрвеће које плеше валцер, интензивно унутрашње узбуђење и магичне птице из снова пред радозналим погледом гледаоца…
Чекамо вас на изложби

Детаљи

Почетак:
23.11.2021., 18:00
Крај:
03.12.2021., 17:00