Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

Отворена је онлајн пријава за Међународну олимпијаду младих – 2021.

18. септембра, 08:00 - 12. октобра, 17:00

Национални истраживачки универзитет „Висока школа економије“ у Москви позива странце који планирају да се упишу на основне академске студије да се пријаве на Међународну олимпијаду младих – 2021.

На олимпијади могу учествовати ученици 10-11 разреда и 11-12 разреда образовних установа са 12-годишњим системом образовања (школе, гимназије, лицеји, колеџи); матуранти страних образовних установа (основних школа, гимназија, средњих школа); студенти страних факултета  узраста до 30 година; странци узраста до 30 година, који живе у Русији.

Такмичења у оквиру олимпијаде биће одржавана у периоду од 22. до 29. октобра 2020. године из следећих предмета: енглески језик,  оријенталистика, дизајн, новинарство, светска историја, културологија, математика, медији и комуникације, међународни односи, право, психологија, реклама и односи са јавношћу, друштвене науке, савремена политика, физика, филологија, филозофија.

Олимпијада ће бити одржана у  живом (офлајн)  и дистанционом (онлајн) формату.

За учешће у олимпијади кандидати се морају регистрoвати онлајн до 12. октобра 2020.

Победници олимпијаде, који уписују основне академске студије на Националном истраживачком универзитету „Висока школа економије“ у 2021. и 2022. години, имаће право да конкуришу за пуну државну стипендију Владе Руске Федерације (квоту) за студирање на образовним програмима основних академских студија/специјалисте Високе школе економије уз поштовање услова пријаве, који ће бити објављени на сајту Међународне олимпијаде младих у новембру/децембру 2020.

За учеснике олимпијаде организују се вебинари предавача Високе школе економије. Информације о условима пријаве, правилима учешћа и вебинарима су на сајту Међународне олимпијаде младих – 2021. https://olymp.hse.ru/inter/.

Информација о вебинарима се може наћи на сајту олимпијаде и на званичном Telegram каналу олимпијаде https://t.me/hse_admissions. Видео записи вебинара постављени су на YouTube канал олимпијаде https://www.youtube.com/channel/UCdLwReKft-o6HlJS0JkQGPA.

Детаљи

Почетак:
18. септембра, 08:00
Крај:
12. октобра, 17:00