Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Руски космос. Ово је тек почетак

10.12.2020., 08:00 - 25.12.2020., 17:00

У оквиру припрема пригодних догађаја посвећених обележавању наредне године 60-годишњице лета Јурија Гагарина у свемир, д.о.о. „Гагаринов старт“ реализује пројекат „Покретање дигиталног информативног портала „Руски космос. Ово је тек почетак“. Пројекат се реализује у сарадњи са руском државном корпорацијом за космичке активности „Роскосмос”, руском Федералном агенцијом за туризам, Федералном агенцијом за друштвену сарадњу „Россотрудничество“ из Москве и другим организацијама.

Пројекат је покренут у циљу формирања општедоступне дигиталне  базе података о званичним посетама совјетских и руских космонаута страним државама и градовима Совјетског Савеза.

Последњих десет година компанија „Гагаринов старт“ прикупља биографске податке о Јурију Гагарину и архивски материјал о његовим путовањима након лета у свемир. Аутор је документарног филма „108 минута Јурија Гагарина“ http://gagarinstart.ru/movie/.

Компанија  наставља да прикупља фотографије, публикације и други материјал, који је између осталог  везан за боравак страних чланова међународних посада у Совјетском Савезу и Русији.

Позивамо све заинтересоване да допринесу покретању дигиталног портала слањем тематског материјала путем веб сајта компаније  „Гагаринов старт“ http://gagarinstart.ru/russianspace/

Детаљи

Почетак:
10.12.2020., 08:00
Крај:
25.12.2020., 17:00