Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Солистички концерт пијанисте Пабла Роси у Руском дому

25.11.2021., 18:00 - 20:00

Руски дом у Београду вас позива на солистички концерт једног од најдаровитијих представника нове генерације пијаниста, бразилског музичара Пабла Роси.

Млади уметник представиће се београдској публици 25. новембра у Великој сали Руског дома са почетком у 18 часова.

 

На програму:

Ф. ШУБЕРТ: Вандерер фантазија у Ц-дуру

С. РАХМАЊИНОВ: Прелид оп. 3, бр. 2

П. ЧАЈКОВСКИ: 3 комада из циклуса ,,Годишња доба“:

Фебруар (,,Карневал“)

Април (,,Висибаба“)

Јун (,,Баркарола“)

 

Х. ВИЛА ЛОБОС: 3 комада из свите „Дечји карневал“:

Пјеров коњић (Ginete do Pierrozinho)

Пастирска лула малог пајаца (A Gaita do Menino Precoce)

Дечје играрије (Folia do Bloco Infantil)

 

С. ПРОКОФЈЕВ: Соната за клавир бр. 2 у Д-молу, оп. 14

Allegro, ma non troppo

Allegro marcato

Andante

Vivace

 

Млада звезда бразилске музичке сцене, пијаниста Пабло Роси рођен је 1989. године. Са шест година почео је да похађа часове клавира, а годину дана касније дебитује на такмичењу младих пијаниста у месту Лагеш (Санта Катарина, Бразил), где осваја прву награду.  Са првим солистичким концертом настипио је са десет година. Дипломирао је и магистрирао на Московском државном конзерваторијум ,,Петар Чајковски“ у класи професора Елисо Вирсаладзе. Другу мастер диплому стекао је 2021. године на конзерваторијуму Mannes School of Music у Њујорку.

Роси гради успешну међународну музичку каријеру. Наступао је на позорницама престижних концертних дворана у Европи, укључујући Parco della Musica (Рим), Laeiszhalle  (Хамбург), у Малој дворани Московског државног конзерваторијума ,,Петар Чајковски“, Sala Maffeiana (Верона)  Palau de la Musica (Барселона). Као члан угледне енглеске фондације „The Keyboard Charitable Trust“  у последњих пет година одржао је више од осамдесет реситала у Европи, Сједињеним Државама, Африци и Латинској Америци.

Током прошлогодишње сезоне наступио је са солистичким концертом у Њујорку, у чувеном Карнеги Холу, и другим престижним концертним дворанама широм света. Међу диригентима са којима је остварио музичку сарадњу су Антон Нанут, Џејмс Џад, Јоав Талми, Роберто Минчук, Исак Карабчевски, Јерухам Шаровски, Николај Дјадјура.

Његова дискографска остварења добила су извандерне критике, а обухватају снимке од соло клавира до камерне музике. Албум „Villa-Lobos: Complete Violin and Piano Sonatas“ у издању издавачке куће „Naxos“  проглашен је за најбољи снимак камерне музике од стране прослављеног Би-Би-Си Мјузик магазина.

Детаљи

Датум:
25.11.2021.
Време:
18:00 - 20:00